Η μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική οργάνωση «Οργάνωση Γη» σε συνεργασία με το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών, υλοποίησε βιωματικό εργαστήρι περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, με τη συμμετοχή των παιδιών του παιδικού σταθμού 2 Δ.Κ. Νικοσθένους, στις 8/7/2021. Το εργαστήρι υλοποιήθηκε στο «Πάρκο Τσέπης» (Ελλανίκου & Πολέμωνος, Παγκράτι), τηρώντας το προβλεπόμενο υγειονομικό πρωτόκολλο για τη διασφάλιση της υγείας των συμμετεχόντων.

Τα τελευταία χρόνια στα δύο Μαγειρεία του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών παρασκευάζονται καθημερινώς μερίδες σίτισης, όχι μόνον για τα 5.500 Φιλοξενούμενα παιδιά στους Παιδικούς Σταθμούς, αλλά και για ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού του Δήμου Αθηναίων.

Η ιατρική μας υπηρεσία:

  • Πραγματοποιεί περιοδικό αναπτυξιακό έλεγχο (σωματομετρικά στοιχεία, οπτική οξύτητα, ψυχοκινητική εξέλιξη κα.) των φιλοξενούμενων παιδιών.

Οι Παιδικοί Σταθμοί του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών είναι χώροι αγωγής, με κύριο σκοπό την παροχή ενιαίας προσχολικής αγωγής στα μικρά παιδιά της Αθήνας.

Με χρηματοδότηση του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Ιωάννη Σ. Λάτση», το Εργαστήριο Αστικού Περιβάλλοντος της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με τη συμμετοχή 18 Φοιτητών (προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών), κατέγραψε και αξιολόγησε την κατάσταση των συνολικά 77 παιδικών σταθμών του Δήμου Αθηναίων, ενώ διαμόρφωσε και προτάσεις για την αντιμετώπιση των δυσλειτουργιών του δικτύου βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου.

Οι παιδαγωγοί των Παιδικών Σταθμών του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επιμορφωτική ομιλία με θέμα «Η δύναμη του παιχνιδιού: ενισχύοντας το παιχνίδι στην προσχολική ηλικία», η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Μαΐου 2015, στο Κτίριο Αεριοφυλάκιο 1 - Αμφιθέατρο, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Τρίτη, 1 & 8 Ιουλίου 2014 - Αμφιθέατρο «Α. Τρίτσης», Ακαδημίας 50

Αμφιθέατρο «ΑΘΗΝΑ 9,84», Τεχνόπολις, Γκάζι

Το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας, διοργάνωσε ημερίδα, στην οποία παρουσιάστηκαν οι εμπειρίες και τα συμπεράσματα, όπως αυτά προέκυψαν από τη συνεργασία του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών με την Ελληνική Εταιρεία Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας.

 

decrescendo