Βιωματικά προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης

Η μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική οργάνωση «Οργάνωση Γη» σε συνεργασία με το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών, υλοποίησε βιωματικό εργαστήρι περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, με τη συμμετοχή των παιδιών του παιδικού σταθμού 2 Δ.Κ. Νικοσθένους, στις 8/7/2021. Το εργαστήρι υλοποιήθηκε στο «Πάρκο Τσέπης» (Ελλανίκου & Πολέμωνος, Παγκράτι), τηρώντας το προβλεπόμενο υγειονομικό πρωτόκολλο για τη διασφάλιση της υγείας των συμμετεχόντων.

Η πραγματοποιούμενη δράση στόχευε στο να παρατηρήσουν τα παιδιά το φυσικό περιβάλλον, να γνωρίσουν τρόπους υπεύθυνης στάσης απέναντι σε αυτό, να αναπτύξουν νέες δεξιότητες και να κατανοήσουν τη σημασία του αστικού πρασίνου στις γειτονιές των πόλεων. Οι δράσεις του εργαστηρίου περιελάμβαναν θεατρικό παιχνίδι «Είμαι ο σπόρος» και ένα διαδραστικό παιχνίδι συλλογής σπόρων και φύτευσης.

Τα παιδιά μέσα από τη φύτευση και το παιχνίδι, ανακάλυψαν τις λειτουργίες, τα μέρη των φυτών αλλά και τα οφέλη τους για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, αποκτώντας με αυτό τον τρόπο τα γνωστικά και συναισθηματικά εφόδια για μια αρμονική συνύπαρξη με τη φύση.

Στη δράση παραβρέθηκε η κ. Χριστίνα Κόκοτα, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δ.Β.Α., η οποία είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει στα περιβαλλοντικά δρώμενα, μαζί με τις παιδαγωγούς και τους μικρούς μας φίλους.

ΑΝΑ ΜΗΝΑ

 

decrescendo