Σε ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα εναλλακτικής διαχείρισης απορριμμάτων που έχει εφαρμόσει ο Δήμος Αθηναίων και αφορά στα βιοαπόβλητα, εντάχθηκε πρόσφατα και το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών.

Παιδαγωγικά προγράμματα αντισεισμικής προστασίας

Στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών εφαρμόζονται παιδαγωγικά προγράμματα ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης των παιδιών σε θέματα αντισεισμικής προστασίας.

Ο Δήμος Αθηναίων συμμετέχει στο πρόγραμμα με τους Βρεφονηπιακούς του Σταθμούς δημιουργώντας μικρούς κήπους και προωθώντας στη ζωή των μικρών παιδιών την ενεργή συμμετοχή στην κατασκευή και τη φροντίδα τους. Η δράση έλαβε χώρα την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022, στην αυλή του Βρεφονηπιακού Σταθμού του Αγίου Ελευθερίου, της 5ης Δημοτικής Κοινότητας.

Πρόγραμμα FUSILLI

Το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών συμμετέχει στο έργο «Fostering the Urban food System transformation through Innovative Living Labs Implementation» (FUSILLI) για την Προώθηση του μετασχηματισμού του συστήματος σίτισης των πόλεων μέσω της εφαρμογής καινοτόμων ζωντανών εργαστηρίων του Ευρωπαϊκού προγράμματος Horizon 2020.

ΑΝΑ ΜΗΝΑ

 

decrescendo