Την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021, τα παιδιά του  νηπιακού τμήματος του Παιδικού Σταθμού Φαβιέρου της 1ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων, υποδέχτηκαν μαζί με τις παιδαγωγούς, την Προϊσταμένη και την Τμηματάρχη του 1ου Τμήματος Διοίκησης Παιδικών Σταθμών...

Το παιχνίδι στη βρεφική και την παιδική ηλικία αποτελεί αναπόσπαστη δραστηριότητα της καθημερινότητας του παιδιού και είναι καθοριστικής σημασίας για τη γνωστική, σωματική, κινητική, κοινωνική, γλωσσική και συναισθηματική εξέλιξή του, καλύπτοντας την ανάγκη του για εξερεύνηση, πειραματισμό και απελευθέρωση της φαντασίας και της δημιουργικότητάς του.

Τα τελευταία χρόνια στα δύο Μαγειρεία του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών παρασκευάζονται καθημερινώς μερίδες σίτισης, όχι μόνον για τα 5.500 Φιλοξενούμενα παιδιά στους Παιδικούς Σταθμούς, αλλά και για ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού του Δήμου Αθηναίων.

Η μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική οργάνωση «Οργάνωση Γη» σε συνεργασία με το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών, υλοποίησε βιωματικό εργαστήρι περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, με τη συμμετοχή των παιδιών του παιδικού σταθμού 2 Δ.Κ. Νικοσθένους, στις 8/7/2021. Το εργαστήρι υλοποιήθηκε στο «Πάρκο Τσέπης» (Ελλανίκου & Πολέμωνος, Παγκράτι), τηρώντας το προβλεπόμενο υγειονομικό πρωτόκολλο για τη διασφάλιση της υγείας των συμμετεχόντων.

Η ιατρική μας υπηρεσία:

  • Πραγματοποιεί περιοδικό αναπτυξιακό έλεγχο (σωματομετρικά στοιχεία, οπτική οξύτητα, ψυχοκινητική εξέλιξη κα.) των φιλοξενούμενων παιδιών.

ΑΝΑ ΜΗΝΑ

 

decrescendo