Ο Δήμος Αθηναίων συμμετέχει στο πρόγραμμα με τους Βρεφονηπιακούς του Σταθμούς δημιουργώντας μικρούς κήπους και προωθώντας στη ζωή των μικρών παιδιών την ενεργή συμμετοχή στην κατασκευή και τη φροντίδα τους. Η δράση έλαβε χώρα την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022, στην αυλή του Βρεφονηπιακού Σταθμού του Αγίου Ελευθερίου, της 5ης Δημοτικής Κοινότητας.

Πρόγραμμα FUSILLI

Το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών συμμετέχει στο έργο «Fostering the Urban food System transformation through Innovative Living Labs Implementation» (FUSILLI) για την Προώθηση του μετασχηματισμού του συστήματος σίτισης των πόλεων μέσω της εφαρμογής καινοτόμων ζωντανών εργαστηρίων του Ευρωπαϊκού προγράμματος Horizon 2020.

Παιδαγωγικά προγράμματα αντισεισμικής προστασίας

Στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών εφαρμόζονται παιδαγωγικά προγράμματα ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης των παιδιών σε θέματα αντισεισμικής προστασίας.

Οι μικροί πυροσβέστες

Την Τρίτη, 23 Ιουνίου 2022, στον Παιδικό Σταθμό Λάμψα Α΄ πραγματοποιήθηκε δράση εκπαίδευσης, ενημέρωσης και πρόληψης για τα μικρά παιδιά από το Πυροσβεστικό Σώμα.

Η πραγματοποιούμενη δράση είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των παιδιών για τους τρόπους,  με τους οποίους πρέπει να αντιδράσουν σε κάποιο έκτακτο γεγονός, καθώς και την απόκτηση δεξιοτήτων αποφυγής καταστάσεων κινδύνου εντός και εκτός σπιτιού ή βρεφονηπιακού σταθμού.

ΑΝΑ ΜΗΝΑ

decrescendo