Από τη σπορά στον καρπό - Πρόγραμμα FUSILLI

Στο πλαίσιο αυτό, εφαρμόστηκε πιλοτικά η α΄ φάση του προγράμματος Fusilli με τη δημιουργία κήπων και τη φύτευση λαχανικών, αρωματικών φυτών και καρποφόρων δέντρων σε επτά (7) Βρεφονηπιακούς Σταθμούς. Πιο συγκεκριμένα, στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς 1 Δ.Κ. Πειραιώς, 2 Δ.Κ. Νικοσθένους, 3 Δ.Κ. Σπ. Πάτση, 4 Δ.Κ. Λένορμαν, 5 Δ.Κ. Ροστάν & Πολυλά, 7 Δ.Κ. Κηφισίας Α΄ και 7 Δ.Κ. Σεβαστουπόλεως. εγκαταστάθηκαν μποστάνια, κατασκευάστηκαν θερμοκήπια για την προστασία των φυτών και φυτεύτηκαν ντοματίνια, μαρούλια, αγγουριές, καρότα, μαϊντανός, άνηθος, βασιλικός, λεμονιές και πορτοκαλιές.

Η ενσωμάτωση των μικρών κήπων στη ζωή του Βρεφονηπιακού Σταθμού και η ενεργητική συμμετοχή των παιδιών στη δημιουργία και φροντίδα τους είχε ως στόχο να μετατρέψει τους αύλειους χώρους σε καινοτόμους χώρους μάθησης.

Τα παιδιά μέσα από τη φύτευση και το παιχνίδι, ανακάλυψαν τις λειτουργίες, τα μέρη των φυτών, των δέντρων αλλά και τα οφέλη τους για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, αποκτώντας με αυτό τον τρόπο τα γνωστικά και συναισθηματικά εφόδια για μια αρμονική συνύπαρξη με τη φύση. Η αυλή είναι, πλέον, το μέρος όπου τα παιδιά μπορούν να μάθουν, να χαλαρώσουν, να αισθανθούν χαρούμενα και να γίνουν μέρος της φύσης.

Πρόγραμμα FUSILLI

ΑΝΑ ΜΗΝΑ

 

decrescendo