Η δύναμη του παιχνιδιού: ενισχύοντας το παιχνίδι στην προσχολική ηλικία. Η αναγκαιότητα του παιχνιδιού για την υγεία και την ανάπτυξη των παιδιών

Οι γονείς των παιδιών που φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών είχαν, επίσης, την ευκαιρία να ενημερωθούν γύρω από την καταλυτική σημασία του παιχνιδιού στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του παιδιού, το Σάββατο 16 Μαΐου 2015, σε ομιλία, που πραγματοποιήθηκε στον ίδιο χώρο, με τίτλο «Η αναγκαιότητα του παιχνιδιού για την υγεία και την ανάπτυξη των παιδιών».

Οι παραπάνω δράσεις έγιναν στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών με την αστική, μη κερδοσκοπική, επιστημονική εταιρία ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ, σε συνέχεια αυτών που είχαν πραγματοποιηθεί την προηγούμενη χρονιά και εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος "Η δύναμη του παιχνιδιού" που πραγματοποιεί το ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ με δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Ομιλητές ήταν η κα Ελίντα Καλπογιάννη, MSc, Παιδιατρική Εργοθεραπεύτρια, συνιδρύτρια της αστικής μη κερδοσκοπικής, επιστημονικής εταιρίας ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ, και ο κ. Κωνσταντίνος Φύσσας, Ψυχοθεραπευτής.

Στόχος των ομιλιών ήταν η ευαισθητοποίηση των παιδαγωγών και των γονέων σχετικά με Θέματα που αφορούν στο παιχνίδι των παιδιών προσχολικής ηλικίας στις σύγχρονες συνθήκες ζωής. Συζητήθηκαν η σημασία του ελεύθερου παιχνιδιού, οι παράγοντες που το επηρεάζουν, καθώς και στρατηγικές που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του. Επίσης, έγιναν αναφορές στη σύγχρονη βιβλιογραφία και προβλήθηκαν σχετικά βίντεο. 

Στις ομιλίες παρουσιάστηκε το εκπαιδευτικό υλικό του προγράμματος, το οποίο είναι διαθέσιμο στους γονείς και τους παιδαγωγούς, στην ιστοσελίδα του ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ www.paizontas.gr.

ΑΝΑ ΜΗΝΑ

 

decrescendo