ΠΡΩΙΜΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ - ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΙΣ 10-11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

Στο συνέδριο συμμετείχαν διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί από το Τμήμα Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία, ειδικοί επιστήμονες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται ερευνητικά σε διαθεματικούς τομείς μεγάλου ενδιαφέροντος, στελέχη υπουργείων και εκπρόσωποι  της τοπικής αυτοδιοίκησης και παιδαγωγικό προσωπικό.

Την έναρξη του συνεδρίου κήρυξαν η Πρόεδρος του Δημοτικού Βρεφοκομείο Αθηνών, κ. Δήμητρα – Ινές Αγγελή – Λυκούδη και ο πρόεδρος του Τμήματος Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, κ. Κωνσταντίνος Πετρογιάννης, οι οποίοι έτυχαν θερμής υποδοχής από τους προσκεκλημένους και τους συνέδρους.

Στην έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου απηύθυναν χαιρετισμό αλλά και παραβρέθηκαν, ο πρώην Υφυπουργός  Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Άγγελος Συρίγος, η Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, κ. Κλειώ Σγουροπούλου, ο κοσμήτορας της Σχολής Διοικητικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών, του Πανεπιστημίου Δυτικής, Αττικής κ. Αθανάσιος Σπυριδάκος, ο Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, κ. Γεώργιος Δημόπουλος, η αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου  του ΔΒΑ , κ. Καλλιόπη Γιαννοπούλου, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Ιλίου κ. Βομπιράκη Νίκη καθώς και πλήθος άλλων επισήμων.

Το συνέδριο παρακολούθησαν, διαδικτυακά και δια ζώσης, περισσότεροι από χίλιοι εκατό (1100) σύνεδροι από όλη την Ελλάδα, μάχιμοι παιδαγωγοί, φοιτητές από τα Τμήματα Προσχολικής Αγωγής των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, κοινωνιολόγοι, γονείς και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης αρμόδιοι για τη χάραξη πολιτικών.

Στη διάρκεια του συνεδρίου συζητήθηκαν επίκαιρα ζητήματα που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στους Παιδικούς Σταθμούς και στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία, με στόχο την βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών ευελπιστώντας ότι τα αποτελέσματα των εργασιών του συνεδρίου θα αποτελέσουν την αφετηρία για μεταρρυθμίσεις και αλλαγές, από τα κέντρα λήψης αποφάσεων, προς όφελος των παιδιών, των οικογενειών τους και της ευρύτερης κοινωνίας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια διεξαγωγής του συνεδρίου υπήρχε θετική και ενθουσιώδης ανταπόκριση από τους συμμετέχοντες, ενώ κοινή διαπίστωση όλων ήταν η σημαντικότητα του συνεδρίου και η αναγκαιότητα να καταστεί θεσμό.

ΑΝΑ ΜΗΝΑ

 

decrescendo