Οδηγίες αιτήσεων εγγραφής περιόδου 2024-2025

Αγαπητοί γονείς,

το ηλεκτρονικό πρόγραμμα για την υποβολή αιτήσεων εγγραφής παιδιών στους Βρεφικούς, Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών για την περίοδο 2024-2025 θα είναι διαθέσιμο από 10/05/2024 έως 31/05/2024.

Οι αιτήσεις εγγραφής, καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Δ.Β.Α. (https://www.dbda.gr/)  και αφορούν:

  • Νήπια, γεννημένα το έτος 2021 και έως την 31/03/2022
  • Βρέφη, γεννημένα από την 01/04/2022 έως και 31/03/2024. Επισημαίνεται ότι οι παιδικοί σταθμοί του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών φιλοξενούν βρέφη από την ηλικία των 6 μηνών.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την οριστική υποβολή και την εγκυρότητα της αίτησης εγγραφής είναι η επισύναψη όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών που θα σας ζητηθούν, βάσει των κριτηρίων που θα επιλέξετε στην πλατφόρμα.

Μετά την οριστική υποβολή της αίτησής σας, θα λάβετε μήνυμα στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχετε δηλώσει ως “email επικοινωνίας για την πορεία της αίτησης”, το οποίο και θα επιβεβαιώνει την καταχώρησή της.

Στην ίδια διεύθυνση e-mail θα λάβετε ειδοποίηση σχετικά με την αξιολόγηση της αίτησής σας, αν, δηλαδή, είναι πλήρης ή όχι ως προς τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Σε περίπτωση ελλιπών ή λανθασμένων δικαιολογητικών, θα παρέχεται εύλογο χρονικό περιθώριο [έως τρεις (3) εργάσιμες ημέρες] για τη διόρθωση και επανυποβολή της. Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι  η αξιολόγηση της αίτησής σας ολοκληρώνεται είτε με την απόρριψή της - στην περίπτωση που δεν έγιναν τυχόν απαιτούμενες διορθώσεις- είτε με την έγκρισή της, το οποίο σημαίνει πληρότητα της αίτησης ως προς τα δικαιολογητικά και όχι εγγραφή του παιδιού σε παιδικό σταθμό.

Για υποβολή αίτησης εγγραφής πατήστε εδώ. Επισημαίνουμε πως για να συνδεθείτε, θα σας ζητηθούν οι κωδικοί TAXIS.

Μπορείτε πάντα να βλέπετε την αίτησή σας και την πορεία της κάθε φορά που συνδέεστε στην πλατφόρμα paidikoi.dbda.gr με τους κωδικούς TAXIS.

Εάν η αίτηση είναι επιτυχής, θα ειδοποιηθείτε μέσω e-mail για την εγγραφή του παιδιού σας στον παιδικό σταθμό φιλοξενίας όταν εκδοθούν τα αποτελέσματα εγγραφών.

Για να δείτε τα δικαιολογητικά που απαιτούνται ανά περίπτωση, πατήστε εδώ.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνείτε µε το Τμήμα Επιλογής αιτήσεων & Παρακολούθησης εγγραφών, στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., καθώς και στα τηλέφωνα: 2105102484-2105102485.

decrescendo