Οδηγίες Εκπρόθεσμων αιτήσεων 2023-2024

Αγαπητοί γονείς,

Το ηλεκτρονικό πρόγραμμα για την υποβολή εκπρόθεσμων αιτήσεων εγγραφής παιδιών στους παιδικούς σταθμούς του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών για την περίοδο 2023-2024 θα είναι διαθέσιμο από 4/9/2023 και έως την έναρξη υποβολής αιτήσεων για την επόμενη περίοδο φιλοξενίας.

Οι εκπρόθεσμες αιτήσεις εγγραφής, καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Δ.Β.Α. και αφορούν:

  • Νήπια, γεννημένα το έτος 2020 και έως την 31/03/2021
  • Βρέφη, γεννημένα από την 01/04/2021 και μετά. Επισημαίνεται ότι το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών φιλοξενεί βρέφη από την ηλικία των 6 μηνών.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την οριστική υποβολή και την εγκυρότητα της αίτησης εγγραφής είναι η επισύναψη όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών που θα σας ζητηθούν, βάσει των κριτηρίων που θα επιλέξετε στην πλατφόρμα.

Μετά την οριστική υποβολή της αίτησής σας, θα λάβετε μήνυμα στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχετε δηλώσει ως «email επικοινωνίας για την πορεία της αίτησης», το οποίο και θα επιβεβαιώνει την καταχώρησή της.

Στην ίδια διεύθυνση e-mail θα λάβετε ειδοποίηση σχετικά με την αξιολόγηση της αίτησής σας, αν, δηλαδή, είναι πλήρης ή όχι ως προς τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Σε περίπτωση ελλιπών ή λανθασμένων δικαιολογητικών, θα παρέχεται εύλογο χρονικό περιθώριο για τη διόρθωση και επανυποβολή της. Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι  η αξιολόγηση της αίτησής σας ολοκληρώνεται είτε με την απόρριψή της - στην περίπτωση που δεν έγιναν τυχόν απαιτούμενες διορθώσεις- είτε με την έγκρισή της, το οποίο σημαίνει πληρότητα της αίτησης ως προς τα δικαιολογητικά και όχι εγγραφή του παιδιού σε παιδικό σταθμό.

Για υποβολή αίτησης εγγραφής πατήστε εδώ. Επισημαίνουμε πως για να συνδεθείτε, θα σας ζητηθούν οι κωδικοί TAXIS.

Μπορείτε πάντα να βλέπετε την αίτησή σας και την πορεία της κάθε φορά που συνδέεστε στην πλατφόρμα paidikoi.dbda.gr με τους κωδικούς TAXIS.

Εάν η αίτηση είναι επιτυχής, θα ειδοποιηθείτε μέσω e-mail για την εγγραφή του παιδιού σας στον παιδικό σταθμό φιλοξενίας.

Μπορείτε να δείτε τα δικαιολογητικά που απαιτούνται ανά περίπτωση, εδώ.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνείτε µε το Τμήμα Επιλογής αιτήσεων & Παρακολούθησης εγγραφών, στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., καθώς και στα τηλέφωνα: 2105102483-2105102484-2105102485.

decrescendo