Vishing - Φωνητικό ψάρεμα

Αγαπητοί μας  συνεργάτες,

Επειδή παρατηρήθηκαν φαινόμενα παραπλάνησης με τη μέθοδο του  Vishing - Φωνητικού ψαρέματος, σας εφιστούμε την προσοχή στα κάτωθι: 

Vishing – Φωνητικό ψάρεμα

Πρόκειται για απάτες που σχετίζονται με «φωνητικό ψάρεμα» (αλίευση προσωπικών στοιχείων μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας) και έχουν σχεδιαστεί για να μας παραπλανήσουν ώστε να κοινοποιήσουμε προσωπικές πληροφορίες.

Οι επιτήδειοι έχοντας ως αφορμή διάφορες πληρωμές που αναμένουν οι προμηθευτές μας, τους τηλεφωνούν και παρουσιάζονται για παράδειγμα ως υπάλληλοι της υπηρεσίας μας. Και σε αυτή την περίπτωση οι απατεώνες με μεθοδικό τρόπο και λειτουργώντας πιεστικά προσπαθούν να αποσπάσουν τους προσωπικούς κωδικούς των λογαριασμών των προμηθευτών ώστε να προβούν σε απατηλές συναλλαγές.

Σας ενημερώνουμε ότι το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΒΡΕΦΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ποτέ δεν θα σας ζητήσει προσωπικούς κωδικούς ούτε κανένα προσωπικό σας στοιχείο μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας και σε κάθε περίπτωση και για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνηση παρακαλούμε όπως απευθυνθείτε στο τμήμα ΤΑΜΕΙΑΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ κ. Χ. Σαμαράς τηλ: 210-5147891 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Επίσης θα πρέπει να καταγγείλετε τυχόν περιστατικό σε αρμόδια αστυνομική αρχή, είτε με τη φυσική σας παρουσία είτε μέσω του gov.gr, για να σας καθοδηγήσουν αρμοδίως.

Με εκτίμηση

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΒΡΕΦΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Δ/ΝΣΗ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ &  ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΤΑΜΕΙΑΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

decrescendo