ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Πρόληψη & Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών»

ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ:

 «Πρόληψη & Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών»

Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης», Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων

Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2024

Στο πλαίσιο των δράσεων του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του προσωπικού σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα: «Πρόληψη & αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης από πυρκαγιές & σεισμούς» στις 27.03.2024 και ώρα  12:00 -14:30,  στο Αμφιθέατρο «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50).

Εισηγητής και συντονιστής στο εν λόγω σεμινάριο ήταν ο κ. Λεωνίδας Γκίβαλος, Δρ. Χημικός Μηχανικός – Καθηγητής Πυροσβεστικής Ακαδημίας –Τεχνικός Ασφαλείας του Δ.Β.Α. και από τους επίσημους προσκεκλημένους – συνεργαζόμενους Φορείς εισηγήσεις πραγματοποιήθηκαν από τον κ. Ζγκούνα Αθανάσιο, Αξιωματικό του Πυροσβεστικού Σώματος και τον κ. Φεζούδη Κωνσταντίνο, Υπεύθυνο της Διασωστικής Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων (Ο.ΔΙ.Κ.), ενταγμένης στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Στην εν λόγω ημερίδα, στην οποία συμμετείχαν 130 άτομα τόσο από την Κεντρική Υπηρεσία όσο και από τους  67 Παιδικούς Σταθμούς, αναπτύχθηκαν πρακτικά θέματα που αφορούσαν τις αιτίες, τους τρόπους και τα  μέσα κατάσβεσης πυρκαγιών, τα προληπτικά και κατασταλτικά μέτρα, τα μέσα πυροπροστασίας, την έγκαιρη και επαρκή σήμανση συναγερμού, καθώς και την εκκένωση χώρων σε περίπτωση πυρκαγιάς - σεισμού.

Τέλος, την ημερίδα χαιρέτισαν ο κος Χρυσόγελος Νικόλαος, Αντιδήμαρχος Κλιματικής Διακυβέρνησης & Κοινωνικής Οικονομίας του Δήμου Αθηναίων, καθώς και ο κος. Χάλαρης Μιχαήλ, Επίκουρος καθηγητής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου.   

ΑΝΑ ΜΗΝΑ

 

decrescendo