Βασικές πληροφορίες ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Σας καλωσορίζουμε στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών και ευχόμαστε σε όλους καλή σχολική χρονιά, γεμάτη υγεία, χαρά και δημιουργικότητα!

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως, βάσει του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας των Βρεφονηπιακών μας Σταθμών*, ισχύουν και για τη φετινή χρονιά τα εξής:

Έναρξη λειτουργίας:

1η Σεπτεμβρίου 2021

 Ωράριο:

Δευτέρα έως Παρασκευή

07:00 - 16:00

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως όταν ένα παιδί έρχεται για πρώτη φορά (ή ύστερα από μεγάλο χρονικό διάστημα απουσίας) στον Παιδικό Σταθμό, πρέπει να εντάσσεται ομαλά στο νέο περιβάλλον. Η προσαρμογή στον χώρο θα πρέπει να χαρακτηρίζεται από ευελιξία, σεβασμό στην ιδιαιτερότητα του κάθε παιδιού και συνεργασία του παιδαγωγικού προσωπικού και της οικογένειας**. Αναφορικά, λοιπόν, με την προσαρμογή των παιδιών στο περιβάλλον του Παιδικού Σταθμού, θα ενημερωθείτε από την/τον Προϊσταμένη/ο του Σταθμού σας.

Επίσης, μέσα στις επόμενες ημέρες και αφού ανακοινωθεί το Πρωτόκολλο Λειτουργίας των Βρεφικών-Παιδικών-Βρεφονηπιακών Σταθμών, θα ακολουθήσει ανάρτηση στην ιστοσελίδα μας με τις βασικές αρχές για τον περιορισμό της διασποράς του ιού και την ασφαλή λειτουργία των Βρεφονηπιακών Σταθμών.

Τέλος, μπορείτε πάντα να ενημερώνεστε για τον τρόπο λειτουργίας των παιδικών μας σταθμών, από τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας, τον οποίο βρίσκετε εδώ.

* Α.Δ.Σ. 492/02.04.2018, ΑΔΑ: 7ΧΕΨΩ6Μ-8ΚΥ), άρθρο 9.

**  Παιδαγωγικό Πρόγραμμα, V, άρθρο 12, 2 παρ. 5.

decrescendo